Basisvakopleiding glazenwasser

Inleiding

Tijdens dit examen toont een examenkandidaat dat hij/zij de basiskennis, -inzicht en -vaardigheden heeft op het gebied van glasbewassing en kan ondersteunen bij gevelonderhoud. Daarnaast wordt aandacht besteed aan communicatie en algemene vaardigheden.

Examen

Het examen is een praktijkexamen, waarbij enkele mondelinge vragen gesteld worden. Het examen zal in het Nederlands worden afgenomen. Toekenning van diploma’s vindt plaats bij voldoende resultaat voor alle onderdelen van het examen: het diploma Basisvakopleiding Glasbewassing (incl. Gevelonderhoudsinstallatie). Als een kandidaat wordt afgewezen, bestaat de mogelijkheid voor een herexamen.

Eindtermen     Toetstermen

Programma

De onderdelen die geëxamineerd kunnen worden zijn:

  • Laden en lossen van ladders van een aanhanger en/of bus
  • Het werken met een ladder, inclusief glasbewassing op hoogte (tot 10 meter)
  • Het werken met een telescopische wassteel systeem, inclusief glasbewassing op hoogte
  • Glasbewassing
  • Glasbewassing met de gevelonderhoudsinstallatie
  • Algemene vaardigheden.

Examenplaats en aanvang

Een werkgever en/of een opleider kan een examen aanvragen bij het RAS-Examenbureau. Dat kan veelal op de eigen locatie. Zie ook het Reglement examenonderdelen en eisen aan examenlocaties. Het onderdeel gevelonderhoudsinstallatie zal worden afgenomen op het Specialistische opleidingscentrum te Arnhem. Dat zal op een andere dag zijn, waarbij de deelnemers direct door de opleider geëxamineerd zullen worden. Alleen bij voldoende inschrijvingen zal het examen plaatsvinden. De examens zullen overdag gehouden worden, tussen 8.30 uur en 17.30 uur.

Vooropleiding

Om deel te nemen aan het examen Basisvakopleiding glazenwasser examen is geen vooropleiding vereist. Wel is handig dat de examenkandidaat Nederlands spreekt, maar eventueel kan een vertaalapp gebruikt of een beëdigde tolk ingehuurd worden.

Wat kunt u verwachten?

Na ontvangst met een kopje koffie of thee wordt u opgeroepen door de examinator. U kunt zich dan bij de examinator melden met uw identiteitsbewijs en de oproep voor het examen. Deze examinator zal u tijdens het gehele examen begeleiden. Het examen duurt circa 75 minuten. Tijdens het examen zal de examinator u vragen een aantal praktijkopdrachten uit te voeren. U moet deze opdrachten uitvoeren in de juiste volgorde, met de juiste middelen en materialen met inachtneming van de milieu- en ergonomische aspecten. Per onderdeel bekijkt de examinator hoe u de opdracht uitvoert en krijgt u punten. Ook zal de examinator u een aantal mondelinge vragen stellen. U ontvangt de uitslag van het examen op uw e-mailadres binnen drie weken na het examen.

Basisvakopleiding glazenwasser


Code EX951
Duur 1,25 Uren
Groepsgrootte 6-24
Prijs € 165,00
Niet-CAO prijs € 198,00

Voor dit examen krijgt u een vergoeding!

Als u voor dit examen slaagt, heeft de werkgever recht op een bijdrage van € 825,00. Deze bijdrage is bedoeld als tegemoetkoming in de opleidings- en verletkosten (*wanneer wordt voldaan aan de voorwaarden in art. 37 CAO Schoonmaak)

Heeft u interesse om het examen te volgen? Laat het dan meteen weten aan uw werkgever.

Bel 077-7516280

Vragen of wensen?

Wilt u meer weten over dit examen of heeft u specifieke wensen? Neem dan contact op met het RAS-Examenbureau om te vragen naar de mogelijkheden.

Bel 077-7516280