Module leidinggevende (niv 2)

Inleiding

Met het examen Module Leidinggevenden niveau 2 toont een examenkandidaat aan dat hij/zij kennis, inzicht en -vaardigheden heeft op het gebied van leidinggeven en dat op een natuurlijke wijze kan toepassen. Tijdens het examen komen vooral vaardigheden aan bod, maar ook de theorie wordt getoetst.

Examen

Het examen is een vaardigheidsexamen, waarbij de kandidaat enkele situaties op film krijgt te zien waarover een aantal mondelinge vragen gesteld worden. Daarna moet de kandidaat in een rollenspel met de trainer van de lesgroep de situatie uitspelen. Daarnaast worden enkele mondelinge vragen gesteld om de kennis te toetsen rondom o.a. het voorkomen en omgaan met ziekteverzuim en omgaan met ongewenst gedrag.

Eind- en Toetstermen

Examenplaats en aanvang

Een werkgever en/of een opleider kunnen een examen aanvragen bij het RAS-Examenbureau. Zie ook het Reglement examenonderdelen en eisen aan examenlocaties. Alleen bij voldoende inschrijvingen zal het examen plaatsvinden. De examens zullen overdag gehouden worden, tussen 8.30 uur en 17.30 uur.

Vooropleiding

Om deel te nemen aan het examen Module Leidinggevenden niveau 2 is het diploma van de Basisopleiding Leidinggevenden niveau 1 vereist.  Daarnaast is gewenst dat de examenkandidaat Nederlands kan spreken, lezen en schrijven. Eventueel kan een beëdigde tolk Engels ingeschakeld worden. 

Examenkosten

De examenkosten vindt u rechts bovenaan onder details. De werkgever ontvangt een bijdrage in de opleidingskosten van de RAS (www.ras.nl). Voor de voorwaarden: zie de Algemene aanmeldings- en betalingsvoorwaarden en het Reglement Bijdrage in de kosten van opleidingstrajecten.

Wat kunt u verwachten?

Na ontvangst met een kopje koffie of thee wordt u opgeroepen door de examinator. U kunt zich dan bij de examinator melden met uw identiteitsbewijs en de oproep voor het examen. Deze examinator zal u tijdens het examen begeleiden. Het examen duurt ongeveer 1 uur. Per situatie bekijkt de examinator hoe u de opdracht uitvoert en krijgt u punten. Ook krijgt u een aantal extra mondelinge vragen. U ontvangt de uitslag van het examen op uw e-mailadres binnen vijf weken na het examen.

Informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor de examens? Bel 077-7516280 of mail naar info@ras-examen.nl

Module leidinggevende (niv 2)


Code EX110
Duur 1,00 Uren
Groepsgrootte 3-6
Prijs € 190,00
Niet-CAO prijs € 228,00

Heeft u interesse om het examen te volgen? Laat het dan meteen weten aan uw werkgever.

Bel 077-7516280

Vragen of wensen?

Wilt u meer weten over dit examen of heeft u specifieke wensen? Neem dan contact op met het RAS-Examenbureau om te vragen naar de mogelijkheden.

Bel 077-7516280